Krøyerhaven

Krøyerhaven er en integreret institution, med plads til 24 vuggestuebørn (Frø og Spirer) og 40 børnehavebørn. Børnehaven er ikke stueopdelt, men børnene er opdelt i mindre basisgrupper og spisegrupper med hver deres primærvoksen

Kendetegn

I Krøyerhaven har vi fokus på De grønne Spirer og udeliv. Uderummet er et ekstra læringsmiljø som bliver udnyttet hele året rundt. Vi har f.eks. en køkkenhave, hvor vi følger udviklingen fra jord til bord, og bruger alle vores sanser når vi planter, graver, smager og dufter.

Dialogen med jer forældre om barnets behov er vigtige for en god opstart.

Ved opstart i vuggestue lægger vi stor værdi i at se barnets behov og forsøge at sætte os i barnets perspektiv. Overgangen fra hjem til institution skal være tryg. Vores rammer er fleksible, hvilket betyder at vi ser på det enkelte barns behov, f.eks. i forhold til søvn og spise mønster.

Overgangen fra vuggestue til børnehave, eller fra et andet tilbud, skal understøttes i dialogen med jer forældre om barnets og det behov.

Det er vigtigt at skabe en god overgang fra vuggestuen til børnehaven. I Krøyerhaven arbejdes der ”På Tværs” af huset i forskellige temaer, som gør voksne og børn kendt med hinanden før der sker et skift fra vuggestue til børnehave.

Opstarten i børnehave fra anden pasning, tilpasses barnets behov hvor vi ligeledes sætter os i barnets perspektiv, og skaber de rammer hvor barnet har mulighed for at skabe nye trygge relationer.

Barnet skal have rigeligt med skiftetøj i kassen på badeværelset. Der skal altid være to helt sæt ”ekstra” inde tøj, fra inderst til yderst, gerne flere par strømper, dette så vi kan give barnet tørt tøj på, hvis tøjet er blevet vådt.

Barnets evt. sut og sutteklud/sovebamse skal også være på garderoben, ligesom sovetøj, passende til årstiden.

Bleer skal i selv medbringe, der kan tages en hel pakke med, hvor i skriver navn uden på pakken, når vi er ved at nå i bund kommer der besked på barnets garderobe om der mangler bleer.

Overtøj og fortøj passende til vejret og årstiden, skal være i barnets garderobe. Vi er ude i al slags vejr og går ikke af vejen for at lege med vand. Derfor er regntøj og gummistøvler obligatorisk.

Barnet skal hver dag til garderoben have godt med skiftetøj, overtøj og fodtøj med passende til vejret og årstiden. Vi er ude i al slags vejr, og har altid mulighed for at lege med vand. Derfor er godt regntøj og gummistøvler vigtigt.

Hvis dit barn sover til middag, skal sengetøj og betræk, eller sovepose medbringes, samt evt. sut og sovebamse. Hvis barnet bruger ble, skal de også medbringes.

Forældrene har ved en afstemning oktober 2022 tilvalgt frokostordning i Krøyerhaven fra august 2023.

Indtil da, skal barnet derfor til hele dagen medbringe:

  1. Formiddagsmad
  2. Frokostmadpakke
  3. Eftermiddagsmad

Barnet skal endvidere medbringe en drikkedunk med vand. Alt med tydeligt navn som fordeles i de rigtige kasser eller på de rigtige hylder i køleskabet, så vi undgår at bruge tid på at lede.

Vi opfordrer til sunde og varierede madpakker. Sund mad giver god energi, og sammen med frisk luft, styrkes barnets velbefindende, så barnet kan holde fokus og koncentrere sig, modtage ny læring, samt udfolde sig i leg og bevægelse.

Vi følger Holstebro Kommunes kostpolitik

Syge børn modtages ikke i institutionen, de har bedst af at være hjemme i rolige omgivelse. Et sygt barn smitter andre børn og medarbejder. Barnet er sygt, hvis det er sløjt og ikke kan være med i hverdagen, som det plejer. Hvis barnet bliver syg i løbet af dagen, ringes det hjem.

Når barnet er fraværende, skal det registreres på Aula. I må gerne skrive på Aula hvad barnet fejler, så vi kan informere de øvrige forældre om evt. smitte.

Vi giver kun medicin når der er tale om receptpligtig medicin, som skal gives i bestemte tidsintervaller, udskrevet til barnet, med anvisning om dosering er påskrevet den originale emballage.

Barnet kan skrives op til Krøyerhaven den dag det bliver født. Det gøres via Den Digitale Pladsanvisning.

I er altid velkomne til at kigge forbi og se institutionen. Når I får plads i Krøyerhaven kan der aftales et forbesøg hvor I kan møde jeres evt. kontakt pædagog og se hvilken stue barnet skal gå på.