Skjoldgården

Skjoldgården er en vuggestue med plads til 33 vuggestuebørn (Regnbuen, Vanddråben og Solstrålen)

Kendetegn

Vi er certificeret Sangglad institution gennem Sangens Hus. Sang er en nøgle til kulturel forståelse af traditioner, historie og fælles oplevelser og samtidig er den forbundet med kroppen. For børn kan sangen være et sprog, som åbner verden på en ny måde. Sangen er vejen til glæde, fællesskab og gode børne liv.

Hverdagen tilrettelægges således, at børnene får det bedst mulige afsæt for at udvikle sig til harmoniske og livsglade børn, der har mod på positivt samvær med andre mennesker. Glade og opmærksomme børn, der er nysgerrige på livet og gerne vil lære.

Dialogen med jer forældre om barnets behov er vigtige for en god opstart.

Ved opstart i vuggestue lægger vi stor værdi i at se barnets behov og forsøge at sætte os i barnets perspektiv. Overgangen fra hjem til institution skal være tryg. Vores rammer er fleksible, hvilket betyder at vi ser på det enkelte barns behov, f.eks. i forhold til søvn og spise mønster.

Barnet skal have rigeligt med skiftetøj i kassen på badeværelset. Der skal altid være to helt sæt ”ekstra” inde tøj, fra inderst til yderst, gerne flere par strømper, så barnet kan få tørt tøj på, hvis tøjet er blevet vådt.

Hvis jeres barn bruger sut og sutteklud/sovebamse, skal det også være på garderoben, ligesom sovetøj, passende til årstiden.

Bleer skal I selv medbringe, I må gerne tage en hel pakke med, hvor I skriver navn uden på pakken. Når vi er ved at nå i bund, kommer der besked på barnets garderobe om der mangler bleer.

Overtøj og fortøj passende til vejret og årstiden, skal være i barnets garderobe. Vi er ude i al slags vejr og går ikke af vejen for at lege med vand. Derfor er regntøj og gummistøvler obligatorisk.

Forældrene har tilvalgt frokostordning i Skjoldgården. Der bliver serveret både smør selv og varmeretter i løbet af ugen, som er med til at skabe madmodige børn.

Som forældre kan I vælge at tilmelde barnet formiddags og eftermiddags-madordning. Hvis I tilvælger den ekstra madordning, skal I ikke selv medbringe nogen form for madpakker. Hvis I fravælger denne madordning, skal barnet medbringe to madpakker, én til formiddagsmaden og én til eftermiddagsmaden.

Vi følger Holstebro Kommunes kostpolitik

Vi tager ikke imod syge børn i institutionen, de har bedst af at være hjemme i rolige omgivelser med jer, som er de tætteste omsorgspersoner. Et sygt barn smitter også andre børn og medarbejdere. Barnet er sygt, hvis det er sløjt og ikke kan være med i hverdagen, som det plejer. Hvis barnet bliver syg i løbet af dagen, ringer vi til jer så I kan hente jeres barn hjem.

Hvis jeres barn er sygt eller holder fri/ferie, skal det registreres på Aula. I må gerne skrive på Aula hvad barnet fejler, så vi kan informere de øvrige forældre om evt. smitsomme sygdomme i huset.

Vi giver kun medicin til kroniske sygdomme, når der er tale om receptpligtig medicin, som skal gives i bestemte tidsintervaller, udskrevet til barnet, med anvisning om dosering der er påskrevet den originale emballage.

Skriv dit barn op

Skriv dit barn op til Børneliv Nord via Den Digitale Pladsanvisning.

Skriv dit barn op

Pædagogisk læreplan

Dokumenterne beskriver vores pædagogiske læreplan og evalueringen af arbejdet med læreplanen.

Pædagogiske læreplan
Evaluering af arbejdet med den pædagogiske læreplan